چرا در ساخت کارتن‌ها از فلوت استفاده می‌شود؟ فلوت چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بسته‌بندی در تجارت از همیت زیادی برخوردار است. زیرا کالاها ممکن است مسافت‌های زیادی را برای رسیدن به فروشندگان و مصرف‌کنندگان طی کنند. برای بسته‌بندی کالاها معمولاً از کارتن استفاده می‌شود. کارتن‌ها را نیز از ورقه‌هایی با جنس‌های مختلف تولید می‌کنند. یکی از پرکاربردترین انواع کارتن‌ها، از ورق‌های لمینتی ساخته می‌شوند که در صنایع بسته‌بندی جایگاه ویژ‌ه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. استفاده از فلوت در کارتن در تولید نوعی از کارتن‌ها به نام کارتن‌های لمینتی کاربرد دارد که در این مقاله قصد داریم با کاربرد، انواع و اهمیت استفاده از آن آشنا شویم.

آشنایی با فلوت و کاربردهای آن در تولید کارتن

ماهیت فلوت در کارتن

حتماً در کارتن‌های مختلف دیده‌اید که یک لایه موجی شکل یا چین خورده وجود دارد که باعث شده این سؤال در ذهن شما شکل بگیرد که این لایه چیست و چه کاربردی دارد؟ به این لایه موجی شکل فلوت گفته می‌شود که نوعی از ورق‌های لمینتی در تولید کارتن هستند. لمینت در تولید کارتن در واقع پوششی است که با طرح‌ها و رنگ‌های مختلف بر روی مقوا چاپ شده و در کنار ایجاد زیبایی بر روی بسته‌بندی محصولات، می‌تواند محصولات موجود در بسته‌بندی را از شرایط محیطی مانند نور و رطوبت و … در امان نگاه دارد. به همین دلیل از این نوع ورق‌ها برای بسته‌بندی کالاهای لوکس و قیمتی استفاده می‌شود.

فلوت در کارتن با توجه به محدوده گام‌های فلوت به چند دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند که با عنوان‌های A، B، C، E و F شناخته می‌شوند. به عنوان مثال فلوت A از انواع فلوت در کارتن‌ها است که بلندترین گام‌ها را دارد. در این نوع از فولت در هر فوت ۳۶ کنگره یا رأس موج وجود دارد. بر این اساس هر گام در این نوع از فولت در حدود ۱.۴ اینچ خواهد بود. به همین دلیل این نوع از کارتن‌ها به عنوان مستحکم‌ترین کارتن‌های لمینتی به شمار می‌آیند.

انواع فلوت در کارتن‌ها

آشنایی با انواع فلوت و ویژگی‌های آن‌ها

همانطور که در بالا اشاره شده استفاده از فلوت در کارتن‌ها باعث شده است که انواع مختلفی از کارتن‌ها بر اساس ویژگی‌های فلوت‌ها وجود داشته باشد که به شرح زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • فلوت A: یکی از انواع فلوت در کارتن‌ها است که دندانه‌های آن در حدود ۴.۵ تا ۵ میلیمتر ارتفاع دارند. در این نوع فلوت در هر متر شاهد وجود ۱۰۵ تا ۱۲۵ دندانه هستیم. این ارتفاع زیاد دندانه‌ها در فلوت A باعث می‌شود که ورقه کارتن دارای استحکام و مقاومت بالایی باشد و به همین منظور در تولید جعبه‌هایی به کار گرفته شود که از آن‌ها برای جابجایی کالاهای بزرگ و حساس مانند یخچال استفاده می‌شود.
  • فلوت B: نوع دیگری از فلوت در کارتن است که نسبت به نوع A ضعیف‌تر است اما با توجه به تحمل فشار و استقامت بالا در برابر له شدن، از کاربرد فراوانی برخوردار است. در این فلوت شاهد این هستیم که دندانه‌های آن در حدود ۲.۱ تا ۲.۹ میلیمتر ارتفاع دارند و در هر متر ۱۲۵ تا ۱۵۰ عدد از این دندانه‌ها قرار گرفته است. به همین دلیل از این نوع فلوت در تولید کارتن‌ها بزرگ استفاده می‌شود.
  • فلوت C: در این نوع از فلوت در کارتن ارتفاع دندانه‌ها به ۳.۵ تا ۳.۷ میلیمتر می‌رسد به طوری که در هر متر آن بین ۱۲۰ تا ۱۴۵ دندانه جای می‌گیرد. این نوع از فلوت‌ها نسبت به دو نوع قبلی از مقاومت کمتری برخوردار هستند و به نوعی مقاومت متوسطی دارد.
  • فلوت E: یکی دیگر از انواع فلوت در کارتن‌ها هستند که ارتفاع دندانه‌ها در آن بین ۱.۱ تا ۱.۶ میلیمتر می‌رسد. در این نوع از فولت شاهد این هستیم که تراکم دندانه‌ها در هر متر افزایش چشمگیری داشته و به ۲۹۰ تا ۳۲۰ دندانه در هر متر می‌رسد. این نوع از فلوت در کارتن از مقاومت و استقامت بالایی در برابر فشار و له‌شدگی برخوردار هستند که بیشتر برای تولید کارتن‌های کوچک به کار می‌روند.
  • فلوت F: این نوع فلوت در کارتن جزو کم ضخامت‌ترین فلوت‌ها محسوب می‌شود که ارتفاع دندانه‌ها در آن به حدود ۰.۸ میلیمتر می‌رسد که ۴۲۰ دندانه در هر متر آن وجود دارد. این نوع از فلوت کارتن‌ها کاربرد کمتری در صنایع بسته‌بندی دارند و برای جعبه‌های ادکلن، اسپری، لوازم آرایشی و … کاربرد دارد.

آشنایی با تقسیم بندی انواع فلوت در کارتن

اهمیت استفاده از فلوت در کارتن

آشنایی با اهمیت کاربرد فلوت در صنایع کارتن‌سازی

بر اساس اصولی که در معماری وجود دارد، قوس‌ها و کمان‌ها بهترین تحمل‌ کننده فشار محسوب می‌شوند که به همین دلیل در قسمت‌هایی از بنا که فشار زیادی وجود دارد مشاهده می‌کنیم که از سازه‌های قوسی و کمان شکل استفاده می‌شود. در صنایع بسته‌بندی و تولید کارتن نیز با توجه به اینکه ممکن است در طول حمل و نقل و جابجایی کالاها و محصولات، کارتن‌ها در شرایط فشار قرار بگیرند، برای بالا بردن استقامت و استحکام کارتن‌ها و جلوگیری از وارد شدن آسیب به کالاها از فلوت در کارتن استفاده می‌شود. دلیل کاربرد و محبوبیت زیاد این نوع کارتن‌ها نیز به خاطر ویژگی منحصر به فرد آن‌ها است که تحمل بالا در برابر فشار محسوب می‌شود.

صنایع بسته‌بندی و تولید کارتن از صنایع مهم و زیربنایی محسوب می‌شوند زیرا در کنار ایجاد زیبایی در بسته‌بندی کالاها و محصولات، از آن‌ها در برابر عوامل مختلف مانند فشار و رطوبت و… محافظت می‌کنند و به نوعی تضمین می‌کنند که کالای مربوطه به صورت سالم به دست مصرف‌کننده برسد. یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین انواع کارتن، کارتن‌های لمینتی هستند که زیبایی و استحکام بالا دو دلیل اصلی کاربرد آن‌ها به شمار می‌آید. دلیل استحکام کارتن‌های لمینتی استفاده از فلوت در کارتن است. فلوت در کارتن به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، استحکام و مقاومت بسته‌بندی را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد.

آشنایی با مستحکم‌ترین فلوت در کارتن‌های چند لایه