آنچه که باید برای موفقیت در صادرات میوه بدانید

صادرات میوه

میوه یکی از متنوع‌ترین اقلام تولیدی در ایران است که گزینه‌ای بسیار مناسب برای تاجران است. صادرات میوه از حساست‌های خاصی برخوردار است که در صورت عدم اطلاع از آن، می‌تواند هر تاجر زبده‌ای را دچار مشکل کند. در مقاله پیش رو، قصد داریم تعدادی از مسائل مهم مربوط به نحوه صادرات میوه را بیان کنیم.

چرا صادرات میوه مهم است؟

بر اساس گزارش‌های رسمی که مربوط به سال 1399 است، در این سال صادرات کشور در بخش کشاورزی و صنایع غذایی با رشد 26 درصدی وزنی و 9 درصدی ارزشی مواجه شده‌ است. این خبر به نوعی نوید رشد صادرات، بخصوص صادرات میوه را می‌دهد. آنطور که بنظر می‌رسد نهادهای تاثیر گذار در امر تجارت با وضع قوانین حمایتی از صادرکنندگان، نقش پر رنگی در نحوه صادرات میوه داشته‌اند.

 برای مثال چندی پیش خبری از اتاق تعاون ایران منتشر شد که صحت حرفمان را تایید می‌کند. ارسلان مطهری رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تایید کردند که صادرات محصولات کشاورزی از راه هوایی با استفاده از سوخت یارانه‌ای امکان‌پذیر می‌شود. به این دلیل که محصولات کشاورزی بخصوص میوه، از جنس کالاهای فسادپذیر هستند، بهترین راه برای انتقال آن استفاده از حمل و نقل هوایی است. با توجه به این کار دولت، می‌توان اطمینان داد که صادرات محصولات کشاورزی و نحوه صادرات میوه را زیر نظر دارند و در آینده نیز سیاست‌های تشویقی بیشتری را وضع خواهند کرد.

نکاتی تازه از بسته‌بندی، صادرات و درآمدزایی میوه انجیر

آیا صادرات میوه واقعا سودساز است؟

در ابتدا باید پرسید مگر می‌شود هر نوعی از صادرات سودساز نباشد؟ تفاوت در میزان سود است و البته اگر در هر زمینه‌ای بدون توجه به نکات اولیه و مفروضات وارد شوید، احتمال ضرر کردن وجود دارد. میزان و مقدار سود صادرات میوه به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این قسمت تعدادی را بررسی می‌کنیم.

اولین نکته در میزان سود صادرات میوه ایرانی، مقصد محصول است. تاجران هر کشور با توجه به مبلغی که برای فروش یک میوه در کشور خود می‌توانند بدست آورند، حاضر به پرداخت هزینه آن هستند. کشورهای همسایه ایران، اروپا و روسیه از مهم‌ترین شرکا ایران در تجارت میوه هستند که مردم هر کدام ذائقه و سلیقه متفاوت دارند. پس با شناخت کشور هدف می‌توان میزان سود را تخمین زد.

دومین نکته در مورد میزان سود، کیفیت میوه صادراتی است. با توجه به اینکه محصول برای صادرات است، پس سعی کنید بهترین محصول خود را برای صادرات انتخاب کنید.

نکته سوم نحوه بسته‌بندی محصول است. همه می‌دانند که با بسته‌بندی خلاقانه و مناسب می‌توان یک جنس را به قیمت بلاتر از حالت معمولی فروخت.

نکته اخر، نحوه صادرات محصول به کشور مورد نظر است. ممکن است تاجری از یک کشور بخواهد جنس خود را سریعا دریافت کند، پس طبیعتا هزینه بیشتری برای میوه می‌پردازد. اما ممکن است یک تاجر از راه یا مسیر کم هزینه‌تر استفاده کند.

برای هر نوع میوه چه کارتنی باید تهیه کنیم؟ راهنمای خرید کارتن میوه

نحوه صادرات میوه

مراحل و نحوه صادرات میوه از ایران

میوه از این جهت که یک کالای حساس و دارای تاریخ مصرف می‌باشد، دارای قواعد و قانون خاص خودش برای صادرات است. البته نوع و فصل رویش میوه در بسیاری از ابعاد صادرات میوه تاثیر مستقیم می‌گذارد. انچه که در حالت کلی برای صادرات میوه مهم است، به شرح زیر است.

بازارهایی که می‌توانید راحت تر از دیگر بازارها، محصول خود را عرضه کنید بشناسید. معمولا هر بازاری در هر کشوری ضوابط و قواعد نانوشته خود را دارد که با کمی تحقیق درون اینترنت و فضای محلی می‌توانید از آن‌ها آگاه شوید. نیاز نیست که فرهنگ منطقه مورد نظر را زیر و رو کنید اما آشنایی ابتدایی با آن لازم است.

شرکت و یا تاجری که متعهد به فروش میوه صادراتی شما می‌شود را بشناسید. برایتان مهم باشد که آیا این شخص توانایی انجام این کار را به نحو احسنت دارد یا نه. اگر برای خود برندی دارید، با این کار به برندسازی خود کمک کرده‌اید.

7 روش برای کاهش هزینه بسته بندی

صادرات میوه

میوه نیز مانند سایر کالاهای دیگر، تعرفه صادراتی دارد. پیش از این که برای میوه صادراتی خود قیمتی تعیین کنید، حتما از زیر و بم تعرفه‌های آن آگاه شوید.

اگر امکان دارد، قبل از عقد قرارداد با طرف خارجی، از یک فرد آگاه در مورد نحوه صادرات میوه، مشاوره بگیرید. پس از عقد قرارداد با طرف خارجی، با صبر و حوصله بر روی نکات ریزی مثل بسته‌بندی محصولات، استانداردهای بسته بندی و تحویل محصول و نکات ایمنی حمل و نقل محصول صحبت کنید تا از هرگونه سوتفاهم جلوگیری شود.

به دنبال مجوزها و تاییدیه‌های مربوطه باشید. تاییدیه وزارت بهداشت و مجوز خروج کالا از گمرک مثال خوبیست. این کار باعث جلوگیری از طولانی شدن فاصله دریافت سفارش تا ارسال محصول می‌شود که رضایت مشتری را در بر خواهدداشت.

بازار هدف خود را به خوبی بشناسید زیرا محصول شما درون آن بازار عرضه خواهدشد. پس تحقیقات بازارشناسی را در دستور کار خود قرار دهید. در امر محاسبه هزینه صادرات میوه، تنها به اینترنت و فضای مجازی بسنده نکنید و به واحدهای مربوطه مراجعه کنید تا اطلاعات درستی بدست آورید. برای حمل و نقل و نحوه صادرات میوه خود، چه در خاک ایران و چه کشور مقصد از راه‌های ارتباطی مناسب استفاد کنید تا کیفیت محصول دچار افت نشود.